Zi de sarbatoare, zi de hram! Duminica Soborului Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil si al tuturor cerestilor puteri.

Hramul Bisericii Sf. Arh. Mihail si Gavriil din Dascalu

‘’ Mai-marilor Voievozi ai oștirilor ce­rești, rugămu-vă pe voi noi, ne­vred­nicii, ca prin rugăciunile voastre să ne acoperiți cu acoperământul aripilor măririi voastre celei netrupești, păzindu-ne pe noi, cei ce cădem cu dinadinsul și strigăm: Iz­băviți-ne din nevoi, ca niște Mai-mari peste cetele Puterilor celor de sus.’’ (Troparul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gravriil)

Biserica Sf. Arh. Mihail si Gavriil din Dascalu
Icoana Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil

Zi de mare sarbatoare. inchinata Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil – Mari Voievozi ceresti, in biserica noastra din Dascalu.

Sfanta slujba a Liturghiei a fost oficiata de parintele paroh Cristian si invitatii sai: parintele Constantin, parintele Daniel, parintele Catalin Constantin, parintele Gheorghe Aurel si parintele Marcel. Le multumim frumos si pe aceasta cale, pentru bunavointa de a fi alaturi de noi, dragostea si smerenia cu care au slujit Sfinta Liturghie. Nadajduim in Domnul, sa ne ajute, sa-i putem vizita la parohiile unde, domniile lor, slujesc lui Dumnezeu (parohia Camineasca – unde se afla si Sfintele Moaste ale Sf. Cuvios Serafim de Sarov https://parohiasfserafimdesarov.ro/istoric/ , parohia Stefanestii de Sus inchinata Sf. Ier. Nicolae si Sf. Imp. Constantin si Elena https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_%E2%80%9ESf._Nicolae%E2%80%9D_din_%C8%98tef%C4%83ne%C8%99tii_de_Sus si toate celelalte).

Predica din timpul slujbei a fost tinuta de parintele Daniel care ne-a bucurat inimile cu sfinte invataturi si cuvinte de duh:

Preot Daniel
Predica din timpul Sfintei Liturghii
Preot DanielPredica din timpul Sfintei Liturghii

Cuvantul de incheiere i-a apartinut parintelui paroh Cristian:

Preot Cristian
Cuvant de incheiere
Preot CristianCuvant de incheiere

care a multumit tuturor celor prezenti, parintilor care au slujit, celor care s-au implicat ca aceasta sarbatoare sa fie deplina, in duh si in adevar, spre bucuria noastra a tuturor.

 „Să luăm aminte! Să stăm bine, să stăm cu frică înaintea Celui ce ne-a făcut pe noi şi să nu cugetăm cele potrivnice lui Dumnezeu. Să luăm aminte ce au pătimit cei ce erau împreună cu noi zidiţi şi cum se împărtăşeau cu noi din dumnezeiasca lumină. Să luăm aminte cum, îndată, din lumină s-au prefăcut în întuneric pentru mândria lor şi din înălţime au fost aruncaţi jos, în adînc. Să luăm aminte, cum a căzut din cer luceafărul cel ce răsărea dimineaţa şi s-a sfărâmat pe pământ“ – Sfantul Arhanghel Mihail

„Bucură-te ceea ce eşti plină de dar, Domnul este cu tine! Binecuvântată eşti tu între femei si binecuvantat este rodul pantecelui tau!” – Sfantul Arhanghel Gavriil.

O, Arhanghel cu întreit dar, care rănile ni le vindeci, care pașii ni-i îndrepți, care cununiile ni le păzești, cercetează-ne la vremea nevoilor noastre, ca pe Tobit cel tare în credință tămăduindu-ne, ca pe Tobie cel cu bună nădejde călăuzindu-ne, ca pe Sara cea castă în iubire dezlegându-ne, și cere pentru noi de la Mântuitorul Hristos iertarea păcatelor noastre și cetățenia Ierusalimului Ceresc, unde laolaltă cu îngerii și cu sfinții să ne învrednicim a cânta: Aliluia!” (Acatistul Sfantului Arhanghel Rafail)

Amin!

Biserica Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, Dascalu

Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil
Usile Imparatesti de la Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din Dascalu
Send this to a friend